Legyél Te is környezettudatos!

Legyél Te is környezettudatos!

Vállalkozásunk 2016 év elején céljául tűzte ki, hogy lehetőségeihez mérten maximálisan környezettudatossá formálja magát, mert úgy gondoljuk, hogy tevékenységünkből fakadóan sok múlik rajtunk is. A környezettudatosság megteremtésén folyamatosan dolgozunk, hogy minél többet tudjunk elérni ezen a területen is. Több olyan döntést is hoztunk, amellyel szeretnénk hozzájárulni környezetünk jobbá tételéhez, amelyeket most szeretnénk is bemutatni.

Elhasznált fényforrások kezelése

Elsőnek megvalósítottuk a társasházainkban felgyülemlett használt, rossz fényforrások ingyenes, lerakóba történő elszállítását. Több helyre is gyűjtőtárolókat helyeztünk ki, ezekben gyűjtjük az elszállításig a elektromos fényforrás hulladékokat. Ezzel nem a háztartási kommunális hulladékkal együtt kerül elszállításra, hanem megfelelő helyre kerülnek az elhasznált izzók, fénycsövek és hozzájuk tartozó gyújtók.

Szelektív hulladékgyűjtés megfelelő alkalmazása

A szelektív hulladékgyűjtést nagyon fontosnak tartjuk, amelynek az egyik legfontosabb alapja a különböző szelektív hulladékgyűjtők megfelelő használata, azaz, hogy a megfelelő edénybe a megfelelő hulladék kerüljön. Sajnos tapasztalataink alapján a hulladékok megfelelő szelektálása és gyűjtése eléggé gyerek csipőben jár még Magyarországon, sok esetben kerülnek oda nem való hulladékok a gyűjtőkbe. Ezért a társasházakban jelenleg elérhető mind két szelektív és a kommunális hulladékgyűjtő edényekre is terveztünk egy-egy matricát, amelyen feltüntettük az adott edénytípusba helyezhető hulladékok fajtáját. Ezzel is szeretnénk a helyes használatra felhívni a figyelmet, és ehhez egy kis útmutatást szeretnénk eszközölni. Valamint folyamatosan ellenőrizzük és nyomon küvetjk, hogy társasházainkban rendelkezésre áll-e minden szelektív hulladékgyűjtő edényből a megfelelő mennyiség.

A matricák letölthetőek innen:

muanyag-es-fem-szelektiv-pdf

papir-szelektiv-pdf

kommunalis-hulladek-tarolo-pdf

Környezetbarát tisztítószerek

Következő lépésként az általunk a takarításhoz használt tisztítószerek egy részét sikerült környezetbarát tisztítószerekre cserélnünk, és folyamatosan törekszünk rá, hogy még több esetében tudjunk áttérni a környezetbarát megoldásokra.

Reklám szóróanyagok csökkentése iránti elkötelezettség

A társasházainkban folyamatosan mi is tapasztaljuk azt a rengeteg sok szórólap és egyéb reklám újság jelenlétét. Úgy látjuk, hogy ezeknek a marketing anyagoknak a  nagyon nagy része a postaládáknál található szórólap gyűjtőkbe, onnan pedig jobb esetben a papíros szelektív gyűjtőbe, rosszabb esetben a kommunális edényekbe kerül. Ezért terveztünk egy a postaládákra szánt egyedi NEM KÉRÜNK SZÓRÓLAPOT! matricát, amelyet bárki számára ingyenesen elérhetővé teszünk. Honlapunkról is letölthető nyomdai pdf formátumban. Ezzel talán egy kicsit sikerül hozzájárulnunk ahhoz, hogy célzottan csak oda jussanak el ezek a marketing anyagok, aki(k) célszemély(ek), és talán egy kicsit ez is hozzájárulhat a kevesebb nyomtatáshoz, amellyel csökkenthető lenne a kivágott fák mennyisége.

A matrica letölthető innen: nem-kerunk-szorolapot-matrica-pdf